2 Kasım 2010 Salı

XING hayallerin gerçekleşmesi yolunda girişimcilerin her zaman yanında!

Lars Hinrichs adlı girişimci tarafından 2003 yılında kurulan ve bugün Türkiye’de 1 milyonu ve dünyada 10 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın önde gelen sosyal iş ağlarından biri haline gelen XING, Türkiye’de Global Girişimcilik Haftası’na ve BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne verdiği destekle girişimciliğe olan katkılarını sürdürüyor.

XING, gençleri girişimciliğe teşvik etmek ve girişimcilik hakkında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada kutlanan ve bu yıl Türkiye’de 5 – 12 Kasım 2010 tarihleri arasında 100’den fazla etkinlikle gerçekleştirilecek olan Global Girişimcilik Haftası’nı (GGH) “resmi paydaş” olarak destekliyor. Global Girişimcilik Haftası (GGH) ’na verilen tanıtım desteğine ek olarak, GGH’nin 6 Kasım’da Bilgi Üniversitesi’de yapılacak olan Büyük Buluşması’nda XING Türkiye Pazarlama Müdürü Pelin Ayan “Sosyal İş Ağları: Girişimci fikirlere yeni pazarlama kanalları” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

Öte yandan XING, İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen ve International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile hayata geçirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesini de destekliyor. Bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve sanayiden bilime, yaşamın her alanında düşünceden uygulamaya dönüşmüş birer projeye sahip, toplumsal bilinci yüksek, 18-29 yaş arasındaki gençlere maddi destek ve Youthactionnet "Küresel Genç Sosyal Girişimciler" programına katılma hakkı sunan bu önemli etkinlik ile Türkiye'nin genç girişimcileri kişisel, vizyonel, politik, işbirliğine yönelik, organizasyonel ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirebilme fırsatına kavuşacak.

Türkiye’de girişimciliğe desteğini bu 2 önemli projeyle sürdüren XING, ?girişimci ve serbest çalışan profesyonellere yönelik özelleştirilebilen XING Şirket Profilleri ile girişimci fikirlerin pazarlanması ve tanıtımı için önemli bir kanal oluşturuyor. XING ayrıca, geliştirdiği Outlook Connector, XING Araç Çubuğu, iPhone, BB ve Android ‘deki mobil uygulamalar ve “Mobil El Sıkışma” gibi pratik çözümlerle tüm üyelerinin, özellikle de kısa zamanda dinamik bir ağ kurma ihtiyacında olan girişimcilerin hayatını kolaylaştırıyor.

Global Girişimcilik Haftası ile ilgili etkinlik programı ve detaylı bilgi http://globalgirisimcilikhaftasi.com/ adresinden alınabiliyor. Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’ne başvurular ise 15 Kasım’a kadar http://www.bilgiggo.com adresinden gerçekleştirilebiliyor.

Hiç yorum yok: