27 Ekim 2010 Çarşamba

Hisense Anadolu Grubu ile Türkiye'de

Anadolu Grubu, dünyanın en büyük televizyon üreticilerinden biri olan ' Hisense' televizyon markasını Türkiye pazarına getirdi

Elektronik sektöründeki deneyimlerini yeni kurulan iştiraklerinden Antek Teknoloji Ürünleri Paz. ve Tic. A.Ş ile devam ettirecek olan Anadolu Grubu, dünyanın en büyük televizyon üreticilerinden biri olan 'Hisense' televizyon markasını Türkiye pazarına getirdi.

Anadolu Grubu iştiraklerinden Antek Teknoloji'nin elektronik sektöründeki kısa-orta ve uzun vadeli yatırımlarını paylaşmak ve Türk piyasasına Anadolu Grubu güvencesi ile yeni sunulan Hisense markasının tanıtımını gerçekleştirmek amacı ile Swissotel'de gerçekleşen basın toplantısında, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu Otomotiv ve Elektronik Grup Başkanı Kamil Eser, Antek Teknoloji Genel Müdürü Serdar Güray, Hisense Grup Başkan Yardımcısı Dr. Lan Lin ve Hisense Avrupa Genel Müdürü Ms. Catherine Fang hazır bulundu.

Toplantının başında söz alan Serdar Güray, konuşmasına Türkiye televizyon pazarıyla ilgili genel bilgi vererek başladı. 2009 yılında 1.100.000 adet olan düz ekran tv pazarının bu sene Ağustos sonu itibariyle 925 bin’e ulaştığını belirten Sn. Güray, bu adedin geçen senenin aynı dönemine göre % 36’lık bir artış ifade ettiğini belirtti. Bu artış trendinin yılın son 4 ayında da süreceğini belirten Güray, 2010 yılının 1 milyon 500 bin adet düzeyinde kapanacağını öngördüklerini ifade etti. Güray, Hisense markası ile girdikleri düz panel tv pazarında bu yılı ısınma yılı olarak gördüklerini, 2011 için ise hedeflerinin yüzde 4’lük pazar payı olduğunu belirtti.

digital age

Hiç yorum yok: