4 Kasım 2010 Perşembe

Türk anneler dünya finalinde...

Dünya çapında “en umut veren girişimler”i belirleyen Innovate!2010 yarışmasının dünya finalistleri belli oldu. Yarışmanın Türkiye ayağının birincisi www.anneysen.com da 25 finalist arasında...

Annelere yönelik bir sosyal ağ olan anneysen.com, dünya çapında düzenlenen Innovate!2010’un en başarılı 25 projesinden biri seçilerek finale kaldı. Site, 30 Kasım’da, İspanya-Zaragoza’da yapılacak dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek.

Innovate programı her yıl en umut veren yeni girişimleri belirleme konusunda dünyadaki en önemli organizasyon olarak kabul ediliyor. Microsoft, Cisco, E-Bay, HP, HSBC, IBM, Motorola gibi sektör öncüleri tarafından desteklenen Innovate, yeni ve yaratıcı girişimlerle uluslararası fon ve oyuncuları biraraya getirmeyi hedefliyor. Londra, Berlin, New York, Madrid, Helsinki gibi Avrupa ve Amerika'da toplam 20 merkezde gerçekleştirilen Innovate!2010’un Türkiye ayağı 16 Nisan'da Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirilmiş ve anneysen.com en yüksek puanı alarak dünya çapında seçilen 100 projeden biri olmuştu.

Girişimci iki anne tarafından “anneliğin zorluklarını ve keyiflerini paylaşmak” anlayışıyla kurulan ve yayına başladığı Ocak 2010 tarihinden bu yana yaklaşık 25.000 üyeye ulaşan anneysen.com yeni nesil bir iletişim platformu. Annelerin diğer annelerle paylaşımda bulunabildiği, fotoğraf ve yazılarını paylaşabildiği, anketler düzenleyebildiği ve diğer annelerden destek alıp, onlara destek verebildiği sitede ayrıca 60 uzmana soru sormak mümkün. Sitede tüm hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor.

Projenin kurucularından Aylin Çakır Innovate!2010 finalistliği konusunda şu yorumu yapıyor: “anneysen.com bizce gerçek bir ihtiyaca cevap veren, bugünün insanının ve ihtiyaçlarının farkında olan, zihinsel olarak büyük emek verilmiş bir proje. Açılışımızın 3. ayında Innovate!2010 Türkiye birincisi seçilmiştik. Şimdi de dünya çapında iş liderlerine, yatırımcılara ve basına projemizi tanıtma imkanına kavuştuk. Hem kendi projemiz adına, hem de Dünya çapında bir yarışmada Türkiye’nin internet alanındaki potansiyelini temsil etmek adına çok mutlu olduk.”

Birbirlerine destek olan ve paylaşan annelerin dünyası anneysen.com’awww.anneysen.com adresinden ulaşılabiliyor.


Hiç yorum yok: