1 Kasım 2010 Pazartesi

Google'ın gözüne soruşturma

Google'ın Street Wiew uygulamasında sona gelindi. ABD Ticaret Komisyonu tarafından devam edilen soruşturma sonunda uygulamanın gizlilik ilkesine uymadığı gerekçesiyle iptal edilebileceği belirtiliyor.

İngiltere başta olmak üzere Fransa, Almanya , İspanyai Kanada ve son olarak İltalyan savcıların özel hayatın gizliliği ilkesinin çiğnenmesi nedeniyle Google aleyhine dava açtı.

Google'un bu uygulaması kullandığı pek çok şehirde sert tepkiler alıyor. Kişisel bilgilerini internet yoluyla paylaşıldığını iddia eden pek çok kişi Google'ı "Herşeye burnunu sokma" tişötleri iler protesto ediyor.

Google'a tepki büyüyor. Avusturya ve Kanada'dan sonra Street View servisi, İtalya'nın da hedefi oldu. Ülkenin önde gelen gazetelerinden La Stampa'ya göre, Google Street View araçlarının tepesindeki büyük kamera yeterli değil. Zira aracın daha belirgin olması için, Google tarafından özel ve dikkat çekici bir şekilde boyanması isteniyor.

Son olarak İtalya Gizlilik Kurumu Başkanı Francesco Pizzetti, konuyla ilgili olarak Avrupa'da birçok şehirde Google'a karşı alarm verildiğini, kendilerinin de yerel yönetimler seviyesinde Google'ı protesto ettiklerini sözlerine ekledi.

kaynak:marketing türkiye

Hiç yorum yok: