8 Kasım 2010 Pazartesi

Wikileaks'in kurucusu ABD'yi terkediyor!

Hükümetlerin ve diğer kuruluşların görev suistimallerine ilişkin sızan belgeleri kamuoyuna duyuran ve son yıllarda yayınladığı ABD'nin Irak ve Afganistan savaşıyla ilgili gizli belgelerle ses getiren Wikileaks internet sitesinin kurucusu, Avustralya doğumlu Julian Assange, İsviçre'ye iltica başvurusunda bulunabileceğini bildirdi.

İsviçre'nin geçen ay ikamet izni başvurusunu reddettiği Assange, bir toplantı için bulunduğu Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada, İsviçre'ye iltica başvurusu için hala belgelerin incelendiğini çünkü ''İsviçre'nin köklü bir bağımsızlık tarihi olduğunu'' söyledi.

Assange, kendisinin ve iş arkadaşlarının son aylarda ABD hükümeti ve diğerlerinin artan baskısıyla karşı karşıya olduğunu yineledi.

Wikileaks, 2006 yılından bu yana diğer dosyalarla birlikte ABD'nin Irak ve Afganistan savaşıyla ilgili sızan gizli yaklaşık 50 bin belgesini yayınladı.

İnternet sitesi yakın zaman önce ABD ordusunun Afganistan'daki operasyonları sırasında sivil ölümlere yol açan ve kayıtlara geçmeyen olaylarla ilgili çok gizli belgelerin yanı sıra ABD'nin ''terör veya terörist ihraç eden ülke'' olarak anılma olasılığıyla ilgili hazırlanan gizli bir CIA raporunu yayımlamıştı.

kaynak: marketing türkiye

Hiç yorum yok: