27 Mayıs 2010 Perşembe

BİLGİ, bu coğrafyanın düşüncelerini hayata geçirmiş genç kahramanlarını destekliyor!


26 Mayıs tarihinde düzenlenen bir tanıtım kokteyli ile yolculuğuna başlayan BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri, 15 Kasım 2010’a dek başvurularınızı bekliyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen ve International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile hayata geçirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesi, 26 Mayıs’ta düzenlenen bir tanıtım ile Türkiye’ye merhaba dedi. Uluslararası Gençlik Vakfı’nın sekiz yıldır dünyanın dört bir yanında uyguladığı “Global Fellows” programının ulusal entegrasyonu olan “Küresel Genç Sosyal Girişimciler” programı, Türkiye’de düşüncelerini gerçeğe dönüştürmüş gençleri desteklemeyi amaçlıyor. Yurtdışında sekiz yılda 160 mezun veren proje, toplumun genç bireyleri tarafından geliştirilmiş, halihazırda hayata geçirilmiş ve fayda sağlamış projeleri ödüllendirebilmek amacıyla başvuruları bekliyor.

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesi, sanayiden bilime yaşamın her alanında düşünceden uygulamaya dönüşmüş bir projeye sahip, toplumsal bilinci yüksek 18-29 yaş arasındaki gençler arasından finale kalan 10 adaya, maddi desteğin yanı sıra Youthactionnet® tarafından düzenlenen “Küresel Genç Sosyal Girişimciler” programına katılma hakkı sunuyor. Türkiye’nin genç kahramanları bu sayede kişisel, vizyonel, politik, işbirliğine yönelik, organizasyonel ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirebilme fırsatına kavuşuyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü’nde tanıtılan ve gençlerin enerjisini birey ve toplum için kazanıma dönüştürme amacıyla yola çıkan projenin Türkiye’nin gençlerinden büyük ilgi görmesi bekleniyor. Uluslararası Gençlik Vakfı’nın dünyanın dört bir yanında çeşitli işbirlikleri vasıtasıyla ödüllendirdiği başarı öyküleri arasında, Zimbabweli 23 yaşındaki bir gencin düşük maliyetli peletlenmiş fosfor karışımlarıyla yaşadığı bölgede tarıma ve dolayısıyla açlık sorununun çözümüne katkıda bulunmasından ABD’de çocukları şiddetten uzak tutmak için düzenlenen tiyatro ve ‘Barış Odaları’ atölye çalışmalarına dek hayata katkı sağlayan örnekler yer alıyor.

Başvuru süreci şu şekilde ilerliyor:

Yarışmaya katılmak isteyenler başvurularını internet üzerinden yapabiliyor.www.bilgiggo.com adresinden ulaşılabilen online başvuru formunda talep edilen kişisel bilgiler ve de proje ile ilgili detaylar BİLGİ Genç Soysa Girişimci Ödülleri Değerlendirme Komitelerinin dikkatine sunuluyor ve adaylar mülakattan geçiriliyor. Aralık ayının ilk haftasında ise seçilen 20 yarı finalist için İstanbul'da yapılacak 2-3 günlük liderlik eğitimi, dinamik birebir öğrenme, işbirliği ve gençler arası vizyon paylaşımı planlanmaktadır.

Yılbaşından sonra ise finale kalan 10 adaya 3.500 Amerikan Doları maddi/nakdi destek verilecektir. Aynı zamanda bu adaylar Youthactionnet®, tarafından yapılan "Küresel Genç Sosyal Girişimciler" programına da katılma hakkı kazanacaktır. Ödül töreni, 2011 yılı şubat ayında gerçekleştirilecektir.

Son başvuru tarihi 15 Kasım olan BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesi ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.bilgiggo.com adresinden ulaşılabiliyor.
Yazan: Mustafa BALTACI

Hiç yorum yok: