31 Mayıs 2010 Pazartesi

AMD yeni bir isim katıldı

AMD yaptığı bir açıklamada, Manju Hegde’nin Fusion Deneyimi Programı’na Kurumsal Başkan Yardımcısı olarak atandığını duyurdu. Paralel ve görsel bilgisayar yenilikçiliği alanında ün kazanmış olan Hegde, AMD’ye katılmasından önce Nvidia’da CUDA Teknik Pazarlama Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktaydı. Hegde’nin başkanlığını yapacağı AMD Fusion Deneyimi Programı, yakında piyasaya çıkacak AMD Fusion™ hızlandırılmış işlemci (APU) ailesinin tüm özelliklerinden yararlanacak yenilikçi bilgisayar çözümleri ve uygulamalarının belirlenmesine yönelik bir girişim olarak. Hegde, AMD Ürün Grubu Genel Müdürü Rick Bergman’a bağlı olarak çalışacak.

“Manju Hegde gibi deneyimli bir sektör liderini AMD ekibine çekebilmiş olmaktan çok mutluyuz ve bu olayı Fusion yol haritamızın gücü sayesinde AMD’ye çekebileceğimiz yeteneklerin kalitesinin mihenk taşı olarak görüyoruz,” diyen Bergman şöyle devam etti: ”Manju, yeni mimarilerde olağanüstü ve sürükleyici deneyimleri mümkün kılmak için gerekli uzmanlığı AMD’ye getiriyor. Manju ve ekibi yeni bir görsel bilgisayar deneyimi çağı başlatmak için ekosistemle işbirliği içinde çalışırken, sektör liderlerinin grafik işlemcisi ve mikroişlemcinin bir araya gelmesiyle mümkün olan hızlandırılmış işlemci teknolojisini benimsemesini umuyoruz. Bunu şu anda Fusion teknolojisiyle sadece AMD sağlayabiliyor.”

Hegde Nvidia’ya katılmadan önce AGEIA Technologies’in kurucusu ve CEO’su olarak görev yapıyordu ve bu görevinde kullanıcılara üstün bir fizik deneyimini mümkün kılan teknolojileri getirdi. Bundan önce ise Celox Networks’ün kurucusu ve teknoloji işleri sorumlusu ve Minmax Technologies’in araştırma şefi olarak görev yaptı. Hegde ayrıca Louisiana Eyalet Üniversitesi ve St. Louis Washington Üniversitesi gibi saygın kurumlarda bölüm başkanlığı ve öğretim üyeliği yaptı ve 30’dan fazla araştırma dergisi ve yayına makale sundu.

Hegde, Ann Arbor Michigan Üniversitesi’nden bilişim ve kontrol mühendisliği dalında doktora derecesine, Toledo Üniversitesi’nden istatistik ve Bombay Üniversitesi’nden işletme dallarında yüksek lisans derecelerine, Mumbai’deki Hindistan Teknoloji Enstitüsü’nden elektrik mühendisliği dalında lisans diplomasına sahiptir.


Yazan: Mustafa BALTACI

Hiç yorum yok: