27 Mayıs 2010 Perşembe

AMD, Cote D’Azur’de düzenlediği bir etkinlikte VISION teknolojisine sahip yeni dizüstü ve masaüstü bilgisayarları tanıttı.

AMD, Cote D’Azur’de düzenlediği bir etkinlikte VISION teknolojisine sahip yeni dizüstü ve masaüstü bilgisayarları tanıttı. Eylül 2009’da uygulamaya geçen VISION teknolojisi, karmaşık teknik özelliklerin yerine bilgisayarın sağlayabileceği deneyimleri belirterek bilgisayar satın alma sürecini sadeleştiriyor. VISION ayrıca bu özelliğe sahip bilgisayarların, hayata geçirdikleri çarpıcı görsel deneyimle, film izlemekten oyun oynamaya ve fotoğraf düzenlemeye kadar çeşitli eğlence seçeneklerine elverişli olduğunu da ifade ediyor.

VISION Video Yarışması: AMD Cannes’da geçen hafta Avrupa basınının 70 mensubunu ağırlayarak bir video kurgusu dersinde ve film hazırlama yarışmasında AMD’nin en yeni ürünlerini ilk elden denemelerine olanak sağladı. Gruplara kameraların yanı sıra sekiz temadan biri (“lüks”, “tarz”, “güzel zaman”, “su”, “zevk”, “eğlence”, “karşıtlıklar” ve “ışıklar”) verildi ve katılımcılar VISION Deneyimi kapsamındaki yeni AMD ürünleri hakkında uygulamalı bir eğitimden geçirildi. Basın mensupları bunun ardından film kurgusunu ve VISION masaüstü bilgisayarlarda Cyberlink kurgu yazılımıyla filmlerin nasıl kurgulanacağını işleyen bir derse katıldı.

Basın mensupları, ödül kazanacak kısa filmi çekmek için kıyasıya mücadeleye girdi. Yarışmanın sonunda, Miki Manojlovic ve önde gelen bilgisayar üreticilerinin temsilcilerinden oluşan jüri, “Karşıtlıklar” takımını birinci seçti.

Tüketiciler bilgisayarlarını eğlence cihazları olarak görmeye başladıkça, sosyal paylaşım siteleri üzerinden fotoğraf ve videolarını arkadaşlarıyla paylaşmak, HD yayın sitelerinden en sevdikleri film ve dizileri indirmek, fotoğraflarını düzenlemek gibi işler için de kullanıyor. Bilgisayarın VISION tabanlı olması, video, dijital ortam ve içerik oluşturma çalışmalarına elverişli bir sistem olduğu anlamına geliyor. Cannes ve Cannes Film Festivali, AMD’nin grafikte ve görsel deneyimdeki teknoloji liderliğini, VISION teknolojisi ışığında sergilemek için mükemmel bir fırsat oluşturuyor.

Cannes’da yapılan tanıtıma AMD Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Yöneticisi Nigel Dessau ve AMD EMEA Başkan Yardımcısı Alberto Bozzo’nun yanı sıra, AMD’nin önemli iş ortakları ve müşterilerinin temsilcileri ve dünyanın dört bir köşesinden basın mensupları da katıldı. AMD ayrıca VISION teknolojisini kutlamak için, daha önce iki Altın Palmiye ödüllü filmde rol almış dünyaca ünlü oyuncu Miki Manojlovic’in başrolünde olacağı bir kısa film de gösterdi.

Hiç yorum yok: