6 Aralık 2012 Perşembe

HTC One X+ Video İncelemesi

Akıllı telefon almayı düşünenlerin aşağıdaki incelemeyi okumalarını ve izlemelerini tavsiye ederim. HTC nin One X serisi almayı düşünenler kaçırmasınlar

HTC'nin geçtiğimiz kış tanıttığı ve piyasanın ilk 4 çekirdekli telefonu olarak çıkan One X modeli, oldukça dikkat çeken özelliklerle donatılmıştı. Fakat ilk çıkan sürümdeki yazılımsal hatalar, Tegra 3'ün tam verimli kullanılamaması, 32 GB'lık arttırılamayan hafıza, düşük pil ömrü ve yüksek ısınma gibi sorunlar One X'i, Galaxy S3 gibi modellerin gerisinde kalmasına sebep oldu.
Esasında kamera, ses özellikleri ve ekran kalitesi konusunda Galaxy S3'ün önünde olan One X, yukarıda saydığım negatif yönler yüzünden kullanıcıların gözüne giremedi.
HTC şimdide One X'i, One X+ adıyla güncelledi. Yeni model ile One X'in pek çok açığı kapanmış diyebiliriz. O zaman incelememize başlayalım.
One X+Nvidia’nın AP37 kodlu 1.7 GHz hızında çalışan, 4 çekirdekliTegra 3 işlemcisini kullanıyor. 4.7 inç boyutundaki Super LCD2 ekrana yer verilen One X+1280 x 720 piksel çözünürlüğe ve 312 ppi piksel yoğunluğuna sahip.
64 GB dahili hafızaya sahip üründe arttırılabilir hafıza desteği bulunmuyor.One X+’ta One X modelinde olduğu gibi 1 GB RAM bulunduğunu da hatırlatalım.
Android 4.1.1 Jelly Bean ve Sense 4+ arayüzünü kullanan akıllı telefon,Sense 4 ile yenilenen müzik çalarını ve Beats Audio ses profiline sahip. Ayrıca bu ses profili sadece yazılımsal olarak değil, donanımsal olarak da amfiyle destekleniyor ve kulaklık çıkışından diğer tüm telefonlara göre çok daha yüksek bir ses bizlere sunuyor.
HTCOne X+'ta 8 Megapiksellik sensöre sahip, f 2.0 diyafram ile 28 mmgenişlikte gelişmiş bir lens kullanıyor. Bu lensin en yakın rakibi F 2.2diyagram ile yine bir HTC modeli olan One X ve Sensation XL'daki lens. Ayrıca BSI sensör ile desteklenen kamera, bu sayede karanlıkta bile kaliteli fotoğraf çekebiliyor.
HTC One X+'ta, fotoğraf çekimlerinden daha iyi sonuç alınabilmesi içinImageSense adında ayrı bir imaj işlemcisi de bulunuyor. HTC One X, 5 farklı otomatik ışık seviyesine sahip akıllı flaş sayesinde, ortam şartlarına göre kendisi ayar yapıyor ve flaş ışığından maksimum verim almayı sağlıyor.
Hız açısından da iddialı olan One X+, kamerayı sadece 0,7 saniyede aktif edebiliyor. Seri fotoğraf çekebilen HTC One X+, sıralı çekim modunda 99 fotoğrafı sırayla çekebiliyor.
One X+’ın ön kamerası yenileniyor ve 1.3 Megapiksel yerine 1.6 Megapiksel’e çıkartılıyor. Bu kamera da HTC’nin imaj çipi tarafından kontrol ediliyor ve kendisi en doğru ayarları başarılı bir şekilde yapabiliyor.
HTC One X’teki en çok eleştirilen noktalardan biri olan Pil ömrünü daha yüksek bataryayla azaltmaya çalışan HTC, bataryayı 2100 mAhseviyesine çekmiş durumda. Bu da telefona 12 saat 45 dakika konuşma süresi ve 360 saat bekleme süresi sunuyor. HTC One X+ için hazırladığımız video incelemeyi aşağıdan izleyebilirsiniz. One X+hakkındaki tüm detaylara değindiğimiz video için iyi seyirler diliyoruz.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


video için tıkla
HTC One X+ ile One X modeli arasında ana kamera konusunda herhangi bir farklılık bulunmuyor. Kamerasının performansını anlamak için bizim daha önce hazırladığımız ve İstanbul'da HTC One X ile bir gün geçirdiğimiz içeriğe bakabilirsiniz. Ayrıca sırf güzel İstanbul fotoğrafları için bile bakmaya değer diyebilirim.


Hiç yorum yok: