18 Nisan 2008 Cuma

Google Büyümeye Devam Ediyor

Her geçen gün büyümeye devam eden Google, ilk üç aylık karını açıkladı. Rakiplerini üzeceğe benzeyen bu rakamları merak ediyorsanız haberimizin devamını kaçırmayın.

Google Mart ayının bitmesinden sonra ilk üç aylık (1. çeyrek) net karını açıkladı. Sıkı durun Google’un 2008 yılın ilk üç ayına ait cirosu 1.779.446.000 $ olurken net karı tam 937.849.000 $ . Google geçen yılın aynı ayına göre tam %70 lik bir büyüme rakamını yakalamış bulunmakta.
3 Ayın ardından Google’un Kar oranları


Google CEO'su Eric Schmidt'in yaptığı açıklama rakamları değerlendirdi ve bu başarıyı nasıl sağladıklarını şu şekilde açıkladı; “Arama motoru ve uygulamalarımızda sürekli devam eden yenlilikler sağlıklı bir şekilde bir çeyreği de karla kapatmamızı sağladı. DoubleClick’i da bünyemize katarak (Mart ayında gerçekleşmişti ) ortaklarımızın ve reklam verenlerimizin sayısını arttırmayı başardık. Disiplinli çalışmalarımızla her geçen gün Google kullanıcı sayısını arttırmaya devam edeceğiz.”

Hızla büyümeye devam eden Google bu rakamlarla rakiplerini üzeceğe benziyor. Her geçen gün Dünya devi internet şirketlerinin haberlerini yapmaya devam ederken neden Türkiye’den de böyle şirketler çıkmıyor demeden geçemiyoruz. Sanayi devrimi, genetik derken son tren olan sanal âlemi de kaçıracağız anlaşılan.

Yazan: Mustafa BALTACI
İletişim: emubaltaci@shiftdelete.net

Hiç yorum yok: