24 Aralık 2018 Pazartesi

Kendi Mısır ununu kendin yap

Gelişen endüstri bizi rahata çok alıştırdı bunun yanı sıra doğadan, topraktan ve geçmişimizden de uzaklaştırdı. Köyde kendi ektiğimizi mısırları (lazuti) kuruttuktan sonra su değirmeninde (karmate'de) kendi mısır unumuzu çok şükür bu sene de yapmayı başardık. Çok yüksek miktarda bir mısır unu elde etmiyoruz tabi ki de ama hem doğal ürün kullanmak hem geçmiş kültürümüzü yaşatmak, sahip çıkmak ve bizden sonrasına aktarabilmek için bu etkinliği elimizden geldiğinde her sene gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımın kitaplarda okuduğu eskiden böyle yapardık sözlerini birebir görebilmelerini sağlamak benim için çok önemli.
Yer: Yukarı Şairler Değirmeni
Yapılış tarihi: 1880 Yenileme: 2008



Hiç yorum yok: