21 Şubat 2008 Perşembe

Samsung nasıl dünya devi oldu!

Güney Kore’nin Dünyaca ünlü markası 2007 nın son çeyreğinde LCD Tv pazarında liderliğe oturdu! Samsung nasıl buralara geldi anlatalım.

Bir zamanlar Sony’in tedarikçisi olan Samsung nasıl oluyor da Tv sektöründe liderliğe oturdu? 1997 yılında Samsung şirketler grubunun başına geçen Kun-Hee Lee, almış aldığı radikal kararla Samsung’u Dünya liderliğine taşıdı!

İşe beyaz eşya üretimini sonlandırmakla başlayan Lee, üretimlerini Hi-tech (ileri teknoloji) ürünlerine kaydırarak, bir zamanlar tedarikçisi olduğu Sony’ye rakip oldu ve patronunu liderlikten etmiş bulunmakta! Lee’nin en büyük yardımcısı ise Samsung’un yeni ürünlerini çıkar çıkmaz satın alan Güney Kore halkı oldu. Yerli malı herkes onu kullanmalı mantığı bir dev doğurdu diyebiliriz.

Şuan cep telefonu pazarında Nokia’nın ardından Dünyanın ikinci büyüğü durumunda bulunan Samsung, 2007 in son çeyreği itibariyle LCD Tv pazarında da liderliğe oturmuş bulunmakta. LCD Tv pazarında en yakın takipçisi ise bir zamanlar patronu olan Sony.

Bugün tüm elektronik mağazalarında Sony, Philips, Canon gibi markaların yanında Samsung markasını görüyoruz. Kamera, tv, fotoğraf makinesi, cep telefonu, hafıza kartları vs. Güney Kore gibi bir ülkeden bir dünya markası çıkarken, neden Türkiye’den böyle devler çıkmıyor. Teknoloji şirketlerimiz ne zaman buzdolabı üretmekten vazgeçip karlılığı yüksek olan bu Hi-tech ürünlerine yatırım yapmaya başlayacaklar? Peki sizin tercihiniz ne yönde Samsung mu yoksa Türk LCD Tv markaları mı?

Yazan: Mustafa Baltacı
İletişim: emubaltaci@shiftdelete.net

Hiç yorum yok: