25 Şubat 2008 Pazartesi

Samsung da yanan notebooklar arasına girdi!


Bir ay kadar LG marka bir notebookun bataryasının patlamasından sonra şimdide Samsung'un bir modeli bataryasından dolayı yangına neden oldu!

Patlayan bataryalar bilişim haberlerini süslemeye devam ediyor. İşin ilginç yani kimse bu bataryaları sahiplenmek istemiyor. Çok değil daha bir ay kadar önce LG marka bir notebook uyku modunda iken bataryası patlamıştı.


Bugün bunlara bir yenisi de Samsung dan eklendi. Samsung’un yapmış olduğu resmi açıklamada P10 model notebookun 3.5 saat kadar çalıştıktan sonra küçük çaplı bir yangına neden olduğu belirtildi. Yetkililer notebookun yastığın üzerinde olmasından dolayı yatağa ve tüm odaya sıçradığı fakat zarar verici bir boyut almadan söndürüldüğünü söylediler.

Samsung yangına neden olan P10 modelinin 2002 yılında satılan ürünler arasında olduğu açıklarken bataryanın hangi firmaya ait olduğu açıklamadı. Samsung baskılara ne kadar dayanacak ve firmanın ismini vermemeye devam edecek? Yada soruyu şöyle soralım batarya firması ne zaman kabullenecek hatalı ürünlerini? Bu heyecanlı bekleyişin fazla sürmeyeceğini düşünüyorum.

Yazan: Mustafa BALTACI
İletişim: emubaltaci@shiftdelete.net

Hiç yorum yok: