27 Ocak 2017 Cuma

Çek Cumhuriyeti’nde Gençlik Çalışanları için Eğitim

Proje kültürler arası yeterliliğe, yaygın öğrenime ve gençlik çalışmaları ve yaygın öğrenimde uluslararası işbirliğine odaklanmaktadır. Seminer yaygın eğitim metotlarının yükseköğrenimde kültürlerarası becelerileri artırmak ve geliştirmek için nasıl kullanılabileceğini keşfetmeyi amaçlayan uzun dönemli TCA’nın “Among Others” projesiyle aynı doğrultudadır. Seminer projenin ilerlemesini ve alandaki son gelişmelerini gözlemlemek için bir fırsat olacak.
Projenin Amaçları:
-Geleceğin gençlik çalışanları ve öğretmenlerinin kültürlerarası yeterliliğini artırarak gençlik çalışmalarının kalitesini artırmak
-Yükseköğrenime yaygın eğitim ve uluslararası işbirliğini tanıtmak
-Gençlerle çalışmak için Erasmus+ Gençlik Programı’nın kullanımına teşvik etmek
Seminer amaçları:
-Ulusal proje faaliyetlerinin içerik, fikir, kaynak ve çıktılarını paylaşmak
-Kültürlerarası yeterliliğin (Intercultural Competence-ICC) ve yayın öğrenimin tanınırlığı için geliştirilecek yolları belirlemek
-Pratiğin bir topluluk olarak ilanıyla projenin sürdürülebilirliğini geliştirmek
-Projenin 2016-2017 aşamasını değerlendirmek
Hedef grup: Kültürlerarası becerilerin gelişimine ve yaygın öğrenim metotlarının kullanımına ilgi duyan yükseköğrenim kuruluşlarında ulusal projelerde yer alan eğitmenler ve gençlik eğitim çalışmalarına katılan diğer eğitimciler.
Katılımcılar tüm seminer programına katılabilir durumda, kendilerini seminerden önce hazırlamaya hazır, 18 yaşından büyük ve iletişim kurmak ve çalışabilmek için yeterli İngilizce seviyesinde olmalıdır.
Seminer Erasmus+ Programı üye ülkelerinde yaşayanlara açıktır: Çek Cumhuriyeti, İsveç, Macaristan, İrlanda, Polonya, Türkiye, İngiltere.
Son başvuru tarihi: 1 Mart 2017
Zaman ve yer: 23-28 Nisan 2017, Prag/Çek Cumhuriyeti

Hiç yorum yok: