9 Mart 2008 Pazar

Oyun konsollarının zaferi

Oyun konsollarının birbiri arasındaki kıyasıya rekabet devam ederken, oyun konsolları PC oyuncularını da kendilerine çekmeyi başardılar. Oyun severler artık oyun konsollarını tercih eder oldular.

Oyun konsollarının başını çeken Wii, Play Station 3 ve Xbox 360 arasındaki rekabet bilişim haberlerinde artık daha fazla yer alıyor. Firmalar yenilikleriyle birbirinin önüne geçmeye çalışırken sundukları hizmetlerle PC’de oyun oynamayı tercih eden kullanıcıları da oyun konsolu tercih etmelerine neden oldular. Artık oyun severler Pc’lerinde oyun oynamak yerine oyun konsolları ve cep telefonlarında oyun oynamayı tercih ediyorlar.

Peki kullanıcılar neden Oyun Konsollarını tercih ediyolar?

Oyun konsolları arasındaki rekabetin kalite ve teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesine neden olduğunu düşünüyorum. Özellikle internetin oyun konsollarına girmesiyle artık kullanıcılar internet üzerinden arkadaşlarıyla oyun oynamayabilme şansını yakaladılar. Yüksek çözünürlükteki oyunları Pc monitörlerindense büyük ekran HD TV lerde oynamak, oyunu daha güzel ediyor. Oyun konsollarındaki ekran kartlarının, sabit disklerin ve HD DVD ve Bluray lerin de etkisi yadsınamaz.

Sadece oyun konsollarının yeteneklerimi kullanıcıların tercihlerinde etkili oluyor?

Oyun firmalarının da bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Sadece oyun konsollarında oynanabilecek oyunlar yapmaları, oyun hayranlarını tercihlerini bu yönde etmelerinde çok etkili oluyor.

Gelecekte oyun firmaları ve oyun konsolu üreten firmalar arasındaki birlikte hareket etmenin iki tarafında satışlarında artışa neden olacağı göz ardı edilemez. Bu iki grup kullanıcıları istedikleri şekilde yönlendirmeye daha ne kadar devam edecekler göreceğiz. Sizin tercihiniz hangisi?

Yazan: Mustafa BALTACI
İletişim: emubaltaci@shiftdelete.net

Hiç yorum yok: